Geraniumproject

Hoe blijf je voor de geraniums?

Ons Raadhuis fluistert, het roept je en het sleurt je achter de geraniums vandaan. Toch? Ons Raadhuis is opgezet omdat ook ouderen een plek nodig hebben om samen uitdagingen aan te gaan, daar krijg je nieuwe inspiratie van. Daarom presenteren wij met trots de nieuwste uitdaging: het samenstellen van een handleiding om voor de geraniums te blijven.

Alle deelnemers van Ons Raadhuis worden hier van harte bij uitgenodigd. Het project is ook open voor mensen die nog niet naar Ons Raadhuis komen.
Vanaf 23 augustus tot en met 25 september is er de tijd om te schrijven, schilderen, kleuren, handwerken, boetseren en fotograferen over het thema ‘vóór de geraniums blijven’.

Er zijn schrijfbijeenkomsten om (heel korte) verhalen, gedichten en andere teksten te creëren. De schilders kunnen een illustratie maken bij een verhaal of een gedicht. Het staat alle kunstenaars en knutselaars natuurlijk vrij om het onderwerp ‘vóór de geraniums blijven’ vorm te geven. En dat levert – als iedereen meewerkt- een originele en inspirerende handleiding op.

Het doel is om met elkaar een vrolijk boekwerk van ongeveer 70 pagina’s te maken dat in december feestelijk zal worden gepresenteerd. Onze inspiratie wordt hiermee ontsloten voor alle mensen in Velp en omgeving en eigenlijk in heel Nederland.
Er zijn zes schrijfbijeenkomsten die worden begeleid door Hanneke Beld. In oktober zijn er drie redactiebijeenkomsten waarin Hanneke Beld samen met de deelnemers het boekje samen gaat stellen. Martijn Rothuizen van Studio Eigenzin zal de bundel vormgeven.

Bij elke schrijfbijeenkomst zijn er verschillende schrijfopdrachten en brainstormrondes om op teksten te komen aan de hand van de thema’s. Schrijfervaring is niet nodig om deel te kunnen nemen.  Enthousiasme is genoeg.

adres: Nieuwstraat 1 Velp

Data:

Woensdagochtend 23 augustus 10-12 uur schrijfbijeenkomst 1

Je bent oud en nu?

Vooroordelen, melancholie, angst, afscheid, kracht, terugslaan, wel of geen kinderen en kleinkinderen? Wat doe je ermee? Welke boze krachten proberen je achter de geraniums te krijgen? Of zijn geraniums zelf magnetisch aan de huiskamerkant?

Herinneringen aan ouderdom. Hoe keek je in je jeugd naar oudere mensen en geraniums?

Wat kun je verliezen? Gezondheid, familie, werk, vrienden, generatiegenoten, gevoel van verbondenheid, zin, eetlust, je krimpt.

Wat kun je winnen? Huishoudelijke hulp (doe mij maar een butler), ondeugd, de schaamte voorbij, kansen, reflectie, wijsheid, nieuwe ontmoetingen en talenten.

Maandagmiddag 28 augustus 15–16.30 uur schrijfbijeenkomst 2

Irritaties & verwondering

Op de vlucht voor de geraniums. Betutteling, gezeur, steeds weer ziekte en dood, omgangsvormen, individualisme, liefde, zorgzaamheid, buitenkant versus binnenkant, waar gaat de wereld heen? Technologie? Robots? Online leven?

Woensdagochtend 6 september 10-12 uur schrijfbijeenkomst 3

Tips en ander ongevraagd advies voor de kunst van het leven.

(verkregen uit jarenlange levenservaring offline)

Maandagmiddag 11 september 15-16.30 uur schrijfbijeenkomst 4

Wat gebeurt er in het Raadhuis? Anekdotes, dagelijkse dingen, plannen.

Weg uit de eenzaamheid. Vrienden maken voor het leven dat je nog rest.

Is er een recept om je beleving groter te maken als je actieradius kleiner wordt?

Woensdagochtend 20 september 10-12 uur schrijfbijeenkomst 5

Onze ideale oude dag. Laten we dromen. De kracht van de geranium.

Maandagmiddag 25 september 15-16.30 uur schrijfbijeenkomst 6

Reportage op straat. Onderzoek: hoe kijken jongeren naar ouderen en hoe zien ze zichzelf in de toekomst?

Woensdagochtend 4 oktober 10-12 uur redactiebijeenkomst 1

Maandagmiddag 9 oktober 15-16.30 uur redactiebijeenkomst 2

Woensdagochtend 18 oktober 10-12 uur redactiebijeenkomst 3

Presentatie ‘handleiding om voor de geraniums te blijven’ woensdag 13 december.

Meer weten? Aanmelden? Dat kan hier: